UTA s-a întors cu mâna goală de la Ploiești, acolo unde Chindia s-a impus cu 2-1 în cadrul rundei cu numărul 24 a Superligii. Cooper (min. 9) și Neguț (min. 81) au marcat pentru târgovișteni, prima reușită stagională a utistului Ubbink, din minutul 31, contând la final doar pentru statistică.
Meciul a fost presărat cu destule probleme de arbitraj. În primul rând, gazdele sunt convinse că au avut gol valabil la același Godberg Cooper, la mijlocul primei reprize, la scorul de 1-0, însă cum camerele pentru detectarea pozițiilor de offside nu au fost calibrate, a rămas decizia lui Stelian Slabu. Asistentul din Brașov a ridicat steagul și reușita italianului a fost anulată.
În schimb, arădenii sunt cei care nu înțeleg două dintre deciziile luate de Horia Mladinovici, ambele decisive pentru configurația tabelei de marcaj. Mai întâi, pe finalul primei reprize, doar „centralul” partidei a văzut fault la duelul aerian dintre Erico și Popa și s-a grăbit să fluiere. Mingea a sărit la Milosevic, care trimisese în poartă. VAR-ul nu putea interveni, fiindcă jocul a fost automat oprit de fluierul lui Mladinovici. Și mai grav poate fi considerat episodul din minutul 49, când Corinus îl împinge clar pe Milosevic din spate, în 6 metri și arbitrul din București lasă jocul să continue, iar VAR-ul nu îi corectează decizia. Cu atât mai mult cu cât în continuarea acțiunii Anton a lovit doar bara și UTA nu a beneficiat de așa-zisul avantaj dat de arbitri.
Imediat după meci, Laszlo Balint a atras atenția asupra celor două faze.
„Mie mi s-a transmis că golul respectiv a fost perfect valabil. Eu tot timpul l-am apreciat pe Horia Mladinovici pentru această manieră mai liberă, de a lăsa jocul mai liber, de a încuraja puțin contactele și exact așa s-a derulat. Acolo, la un duel aerian, s-a fluierat imediat fault, de fapt mi s-a spus că acolo s-a fluierat fault. Nu pot să înțeleg, nu vreau să-l învinovățesc, dar, din punctul meu de vedere, este gol perfect valabil. Este și o suspiciune de penalty, mi-a zis Milosevic că din punctul lui de vedere este fault clar. Nu vreau să dăm vina pe arbitraj, dar parcă se adună prea multe greșeli împotriva noastră. Asta pe lângă greșelile pe care le facem noi”, a fost remarca antrenorului utist.
Fiindcă UTA a avut probleme cu arbitrajele și în etapele precendente, conducerea clubului arădean a ieșit și ea „la atac”. „Am dori să continuăm stilul de comunicare cu care am obișnuit deja publicul și mass-media. Am vrea să rămânem discreți și eleganți, să nu comentăm pe seama arbitrajului, să nu aducem acuzații, dar în ultimele meciuri s-au luat inexplicabil multe decizii ce ne-au dezavantajat, fiind deposedați de puncte importante în economia clasamentului. Echipele din zona play-out sunt de valori sensibil egale, iar aceste decizii fac diferența, așa cum s-a întâmplat și aseară. Gol perfect valabil anulat, penalty incontestabil, neacordat…Credem în continuare în aspectul involuntar al acestor greșeli, tocmai de aceea facem un apel la mult mai multă atenție și respect”, afirmă Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.
Numai de la începutul acestui an, UTA e convinsă că golul craiovenilor lui Mititelu de acum două săptămâni, din remiza 1-1, de pe „Ion Oblemenco” a fost marcat din offside, dar VAR-ul nu a funcționat deloc atunci. În runda precedentă, la Arad, Mioveniul a beneficiat de un penalty când pe reluări s-a văzut că duelul dintre Hoxhallari și Sno are loc în afara careului. Însă, arădenii au un întreg istoric nefericit cu arbitri în prezentul campionat.
După 24 de etape scurse din actuala ediție a Superligii, echipa „roș-albă” a strâns doar 20 de puncte și ocupă locul 15 (direct retrogradabil) în clasament, fără câștige de 14 meciuri!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER